Web Toolbar by Wibiya

marți, 27 mai 2014

Chiftele de ton cu sos de iaurt


Cristina ne propune in aceasta luna niste ingrediente tare interesante pentru provocarea Mystery box challenge - Cutia misterelor si anume: dovlecel, oua, peste, capsune, rabarbar, spanac, varza noua, lamaie, ceapa verde, usturoi verde, iar ingredientul obligatoriu este iaurtul. Eu am incercat sa fac ceva care sa se potriveasca blogului ei ce ne prezinta foarte multe retete de dieta. Propunerea mea sunt aceste chiftelute delicioase servite cu un sos delicios de iaurt si usturoi verde.

Ingrediente: (o portie)
 
1 conserva de ton in apa
3 fire de ceapa verde
2 linguri de faina (puteti folosi pesmet)
1 ou
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
sucul de la 1/2 de lamaie
sare si piper dupa gust
 
pentru sos
 
2 linguri iaurt
1 fir de usturoi verde tocat marunt
sare si piper dupa gust
 
Preparare:

Se scurge bine conserva de ton de apa si se pune intr-un castron. Se zdrobesc bucatile de ton cu o furculita si se adauga ceapa verde tocata marunt si restul ingredientelor. Se amesteca bine ca sa se combine si se formeaza chiftelele de marimea dorita. Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptor, incins la 180C, pana capata o culoare aurie (10-15 minute in functie de cuptorul fiecaruia). In acest timp se pregateste sosul de iaurt amestecand toate ingredientele. Cand chiftelele sunt gata se scot pe farfurie si se servesc cu sos de iaurt. Daca doriti puteti servi si o salata din spanac si ceapa verde. Este o cina sau o gustare usor de facut, delicioasa si fara multe calorii.
Incercati si voi aceste chiftele de ton cu sos de iaurt si veti vedea ca am dreptate.
Daca va aflati la dieta vizitati blogul Cristinei si veti gasi acolo multe retete care sa va inspire.
Daca vizitati si pagina mea Stil de viata, diete, sport veti gasi si aici cateva retete care sper sa fie pe placul vostru. 
 
Enjoy!


2 comentarii:

  1. imi puteti spune numarul de calorii la o portie de 3 chiftelute?
    multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze, am vazut tarziu comentariul tau. Pentru a calcula nr de calorii la un produs alimentar, multiplica numarul de grame de carbohidrati, proteine si grasimi cu 4,4, si respectiv 9. Aduna apoi rezultatele. Gasesti informatiile nutritionale pe toate etichetele. Daca folosesti alcool acesta are 7 kcal pentru 1g. Nu este greu.

      Ștergere