Web Toolbar by Wibiya

marți, 13 ianuarie 2015

Castigatoarele premiilor Provocarii Cutia Misterelor



Iata ca a venit timpul sa va spun cine sunt castigatoarele premiilor proiectului meu lunar Provocarea Cutia Misterelor .
Participantele la acest proiect fac atatea bunatati incat trebuiau rasplatite cumva si ma bucur tare mult ca mi-a venit ideea sa ofer cele doua premii, care au constat fiecare din cate trei tavi de copt ca cele din fotografie. Un premiu a fost oferit pentru cea mai creativa reteta si un premiu pentru cele mai multe participari.
Dar inainte de a va spune cine sunt cele doua castigatoare as vrea sa fac o recapitulare a fiecarei editii din anul 2014.

Prima provocare a fost gazduita de mine in aprilie, iar ingredientele cu care trebuia sa gatiti au fost:
carne de vita, pere, morcovi, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, aluat foietaj, lapte, rucola, iar ingredientul vedeta este ghimbirul. Daca vreti sa vedeti retetele participante le gasiti aici.

In luna mai provocarea a fost gazduita de Cristina care ne propune sa gatim cu dovlecel, oua, peste, capsune, rabarbar, spanac, varza noua, lamaie, ceapa verde, usturoi verde, ingredientul obligatoriu fiind iaurtul. La acest link veti vedea ce au gatit fetele.

Monya's ne aduce provocarea lunii iunie si ne propune ca ingrediente ciresele, porumbul dulce, branza de vaci, ficatul de pui, rosii legalbene, mazarea, carnea de curcan, iar ingredientul "vedeta" ananasul. Avem si parada retetelor participante daca sunteti curiosi.

Maria Zambetania ne propune pentru luna iulie pepenele roşu, tonul, ciocolata neagra, vinetele, nucile, ouale, berea, visinile  si ingredientul vedeta cascavalul. Iata si retetele participante.

Gina ne aduce o surpriza placuta pentru provocarea lunii august. Ne propune o lista cu posibilitati nenumarare de a combina ingredientele dovleceii, vinetele, fructele de mare/sau pestele, rosii le, busuiocul, menta, pesmetul, usturoiul, migdale, iar ingredientul vedeta: pastele ( de orice fel). Parada retetelor participante o aveti aici.

In septembrie gazda este Ioana si ne provoaca sa gatim cu portocale, pere, linte, cartofi, ceapa, carne de curcan, smantana(dulce/acra), oua, ghimbir, orez iar vedeta noasta v-a fi nimeni alta decat dovleacul. Iata si retetele participante la parada cu dovleac.

LukyCake ne aduce si ea o lista in ton cu luna octombrie a ingredientelor participante ciuperci, carne de pui, morcovi, ceapa, oua, branza, portocale, ciocolata, smantana si ingredientul vedeta va fi castana. Si cum timpul trece repede vine si randul retetelor participante la provocare care sper sa va placa.

Margareta Cismasiu ne propune in noiembrie sa gatim cu oua, smantana sau frisca,  lapte, cacao, piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, iar ingredientul vedeta va fi nuca. Parada din noiembrie ne aduce si ea bunatati asa cum era de asteptat.

Iata ca a venit si luna decembrie iar Gina ne mai aduce o provocare cu ingrediente de sarbatoare: nuci, vin rosu, portocale, mere, miere de albine sau zahar, faina, anason, unt, oua, iar ingredientul vedeta scortisoara. Bineinteles ca la asa ingrediente vom avea si retete pe masura. Daca sunteti pofticiosi intrati repede sa vedeti ce au pregatit fetele si treceti in bucatarie la treaba.

Daca doriti sa participati la provocare gatiti repede ceva, faceti o poza, scrieti reteta si ne vedem pe facebook   pe grupul special creat pentru aceasta provocare. Ingredientele lunii ianuarie le gasiti aici, iar regulamentul acestei provocari il aveti in prima linie a acestui articol.


 
Felicitari fetelor si va astept si in acest an tot la fel de creative si harnicute.
 

2 comentarii: