Web Toolbar by Wibiya

duminică, 13 aprilie 2014

Viitoarea mea casa


Ei bine, am doua vise despre viitoarea mea casa. As vrea sa fie aproape de o padure si undeva deasupra orasului, sa am multa verdeata, sa fie partial subterana, iar partea de la suprafata sa aibe  peretii exteriori din sticla si pentru ca sticla este un material mai putin rezistent as vrea sa fie dotata cu rulouri motorizate , exterioare, pentru a-mi asigura casa. Iar al doilea vis ar fi sa fie complet automatizata. O parte a acestor vise ar putea fi realitate. Avem o bucata de pamant langa padure, nu este deasupra unui oras ci undeva la tara, casele subterane au devenit o realitate, cat despre casele inteligente echipate cu tehnologie de ultima generatie ce sa mai vorbim, ele sunt deja intrate in viata noastra.
Poate va mai amintiti de desenele animate "The Jetsons" , o reprezentare a tehnologiei de automatizare a casei care, probabil, a starnit imaginatia multor inventatori de azi si au creat ceea ce au vazut la televizor cand erau copii.
"The Jetsons" erau binecuvantati cu Rosie, un robot care facea practic totul, ea gatea, ea avea grija de copii in timp ce George si Jane nu aveau mai nimic de facut. Astazi nu ne putem bucura de Rosie, in schimb avem aplicatii pentru telefoane destepte ce interactioneaza cu casa ta si iti verifica daca vrei temperatura din frigider, iti porneste cuptorul sau masina de spalat.
Daca v-ati uitat vreodata la un episod al acestui desen animat ati observat probabil ca nu inchideau sau aprindeau lumina. Aceste sisteme de control automat al luminii sau temperaturii, inchidere sau deschidere a perdelelor, jaluzelelor, a usilor de garaj, a portilor sunt deja intrate in viata noastra de zi cu zi.
Pentru ca imi place mult sa merg la film imi doresc ca in viitoarea mea casa sa am propriul meu cinema .
Si pentru ca probabil nu voi locui tot timpul in aceasta casa, securitatea ei va fi foarte importanta pentru mine. Imi doresc un sistem de securitate dotat cu camere de exterior conectate la sistemele de interior care sa fie echipate cu software-uri de recunoastere faciala pentru a determina daca cel care te viziteaza este prieten sau dusman si conectat la sistemele de supraveghere ale politiei astfel incat ei sa poata interveni cand un dusman este detectat in afara casei mele. Nici asta nu este departe de realitate, sotul meu este inginer software si a lucrat la un sistem de recunoastere a retinei, iar un sistem de supraveghere este foarte usor de instalat
Am vazut ca si in Romania exista un distribuitor care te ajuta sa iti automatizezi casa asa cum iti doresti si am pierdut ceva vreme pe blogul lor. Cel mai mult mi-a placut faptul ca visul meu de a avea propria mea sala de cinema va deveni realitate, iar stimulatorul de prezenta va face casa mea sa para locuita atunci cand nu sunt acasa
Daca aveti alte idei, va stept comentariile, poate ma inspir din visele voastre.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu