Web Toolbar by Wibiya

luni, 10 februarie 2014

Pancake cu suc de portocale si fulgi de ovaz


Iubesc clatitele in orice varianta si oricum s-ar numi ele, asa ca nu ezit sa le fac in diverse combinatii. Prima reteta de pe blog este tot o reteta de clatite arabesti pe care ei le numesc khataif asa ca nu am ezitat sa raspund provocarii, lansate de Iuliana pentru bucatarul curajos al lunii februarie, sa facem pancake cu suc de portocale.
Iata varianta mea.


Ingrediente: (pentru 2-3 persoane)


75g fulgi de ovaz
125g faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri zahar
300ml suc de portocale
2 oua
1 lingurita coaja de portocala rasa
un praf de sare
 
pentru sos
 
50g zahar
125g pulpa de portocala taiata bucati
 
Preparare:
 
Se amesteca ingredientele uscate intr-un vas si cele lichide in alt vas. Se combina turnand ingredientele uscate peste cele lichide si se amesteca bine cu mixerul sau cu  telul. Compozitia trebuie sa fie groasa ca o smantana nu ca cea de clatite obisnuite.
Se ia o tigaie antiaderenta, se unge putin cu ulei si se toarna un polonic mic (ca cel pentru lapte) sau jumatate de polonic pentru supa din compozitie in mijlocul tigaii incinse si se lasa la copt pana cand clatita se desprinde singura de tigaie. Se intoarce si se coace si pe partea cealalta. Se continua procedeul pana terminam toata compozitia.
 
Ca sa preparam sosul punem zaharul si portocalele intr-o tigaie la foc mic pana cand zaharul se topeste si sosul incepe sa se ingroase putin.
 
Se servesc calde sau reci cu sosul de portocale peste.
 
Aceste clatite cu suc de portocale si fulgi de ovaz sunt potrivite pentru un mic dejun de weekend dar pot fi si un desert rapid pentru copii atunci cand vin de la scoala.
 
Enjoy! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu