Web Toolbar by Wibiya

luni, 25 noiembrie 2013

Tort cu crema de lapte condensat si fructe de padure

 
Pentru ca sarbatorile bat la usa o reteta de tort e binevenita. Ideea ii apartine Ramonei care ne-a propus sa-l facem pentru Bucatarul Curajos al lunii noiembrie. Daca veti citi reteta ei veti vedea ca i-am adus cateva modificari. E foarte simplu de facut si este chiar delicios. Asa ca va recomand sa-l incercati.

 
 
 
Ingrediente:
 
Blat :5 oua
160 g zahar
60 ml lapte
130 g faina
30 g praf pt. ciocolata calda
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
1/2 lingurita cacao
 
Sirop:
130 ml apa
5 linguri sirop de zmeura
 
Crema:1 cutie lapte condensat ( 395 g)
400 g fructe de padure proaspete sau congelate
 
Decor:
napolitane trase in ciocolata (gen KitKat)
1/2 portocala taiata in felii subtiri
frunze de menta
o zmeura (eu am uitat sa opresc asa ca am pus un varf de la o capsuna)
 
Preparare:
 
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar. Separat se mixeaza galbenusurile cu restul de zahar si lapte pana cand zaharul se topeste si totul devine ca o crema de un galben pal. Se pun apoi ingredientele uscate (faina, praful de copt, praful de ciocolata calda si cacaoa care au fost in prealabil amestecate si cernute) putin cate putin pana cand totul se omogenizeaza. Se adauga apoi, gradual, albusurile batute spuma si se amesteca usor pentru ca acestea sa se incorporeze bine. Nu amestecati prea mult.
Se transfera in tava de copt, tapetata cu faina si se da la cuptorul incins, la 180C, pentru 20 minute sau pana trece proba cu scobitoarea. 
 
 
In acest timp se prepara crema amestecand laptele condensat cu fructele de padure la foc mic pana cand acestea se transforma intr-o crema asemanatoare unei budinci. Aveti grija sa amestecati mereu ca sa nu se prinda. Se lasa la racit.
 
 
Cand blatul s-a racit se taie in doua si se insiropeaza bine cu siropul de zmeura amestecat cu apa.
 

 
Se asambleaza tortul punand prima jumatate din blat apoi crema apoi cealalta jumatate. Se orneaza pe margine cu napolitanele trase in ciocolata, iar deasupra din feliile de portocala se face o floare in mijlocul careia se pune o zmeura.   
 

 
Sper sa va placa tortul meu cu crema de lapte condensat si fructe de padure si sa il incercati.
 
Enjoy!
 

3 comentarii: