Web Toolbar by Wibiya

duminică, 8 septembrie 2013

Oktoberfest

 
 
Festivalul Oktoberfest dureaza16-18 zile si are loc in fiecare an in Munchen. Acesta este cel mai mare festival public din lume si atrage in fiecare an peste sase milioane de vizitatori ( 72 % bavarezii si 15 % turisti ) .
In mod traditional , festivalul incepe in prima sambata dupa 15 septembrie si se termina in prima duminica din octombrie . Daca prima duminica din octombrie este 1sau 2 octombrie atunci festivalul se prelungeste pana pe 03 octombrie pentru a include ziua reunificarii Germaniei .

 
La Oktoberfest se bea bere, rauri de bere servita in halbe de un litru. Fabricile de bere pun la vanzare o bere Oktoberfest speciala, Wiesn Märzen. Aceasta bere este usor mai inchisa la culoare, are un gust mai puternic si o concentratie mai mare de alcool .
 
 
Nu oricine poate sa vanda bere la festival. Exista sase fabrici de bere Oktoberfest: Spaten, Augustiner, Paulaner, Hacker - Pschorr, Hofbräu si Löwenbräu .
 

 
 
Dar Oktoberfest nu inseamna numai bere buna, ci si mancare savuroasa. Puii rotisati si fripturile de porc se vand cu sutele de mii. Sunt servite langa Blaukohl - un fel de mancare cu varza rosie si mere. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, preferă carnea albă, există o firmă cu traditie ce comercializeaza, intr-un cort situat chiar lingă intrarea principala, peste prajit la protap, numit de bavarezi Stekerlfisch (peste infipt). Cei mai cautati ramana, insa, carnatii si specialitatile locale, cum este Weißwürste – un carnat albicios din carne de vita servit cu mustar, varza acra si covrigi calzi. Felurile cu cartofi, de la salate pana la supe sunt si ele in meniu, iar gogosile cu miere (Dampfnudel) si clatitele cu stafide (Kaiserschmarrn) sunt desertul ideal. Iar daca iti doresti mai mult, atunci trebuie sa incerci vata pe bat, fructe glazurate, turta dulce si alunele in crusta de caramel.
 
 
 
 
Formatiile te incanta cu muzica bavareza traditionala dar si muzica moderna si seara se danseaza de la dansuri populare pana la rock, pop si blues .
 
 
 
 
Pentru a păstra traditia, multi vizitatori poarte haine traditionale: barbatii lederhosen, iar femeiile poarta rochii dirndl. Si daca iti doresti distaractii suplimentare ai la dispozitie roata Ferris, roller coaster dar si multe altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu